ГоловнаСуспільствоЖиття

Нападниками на прикордонний загін на Буковині виявилися місцеві контрабандисти

Співробітники Держприкордонслужби стали свідками контрабанди сигарет.

Нападниками на прикордонний загін на Буковині виявилися місцеві контрабандисти
Фото: moskal.in.ua

На Буковині в результаті конфлікту прикордонників з місцевими жителями під час стрілянини було поранено людину. Співробітники Держприкордонслужби і потерпілий розповіли журналістам власні версії інциденту, що суттєво різняться. Про це повідомляє ТСН.

За версією прикордонників, наряд військових наткнувся на групу контрабандистів, які переправляли через кордон партію сигарет. Побачивши прикордонників, порушники кинулися навтьоки до найближчого села - хто пішки, а хто машиною.

У селі позашляховик прикордонників заблокували машиною, порізали йому колеса. За словами військових, на допомогу контрабандистам вийшли жителі села. Деякі з місцевих почали хапатися за зброю.

"Прикордонник після попередження застосував зброю - один постріл вгору. Постріл в одного з правопорушників - у ногу. Тільки після трьох пострілів угору вони почали втікати", - заявив начальник Чернівецького прикордонного загону Олег Вовк.

Чоловік на ім'я Степан, якому вистрелили в ногу, зараз перебуває в районній лікарні. Куля пройшла навиліт, тому його здоров'ю нічого не загрожує. У потерпілого своя версія подій: п'ятеро прикордонників нібито вийшли з-за рогу його будинку, і Степан попросив їх показати документи.

"А той узяв у іншого автомат, зарядив і почав відразу стріляти", - стверджує він.

За словами Степана, жодного попереджувального пострілу в повітря не було, і він відразу ж отримав кулю в коліно.

У прикордонному загоні кажуть, що контрабандисти встигли забрати з собою ящики з сигаретами, тому довести чиюсь причетність до спроби порушення кордону складно.

Тим часом поранений місцевий житель має намір писати скаргу на військових у прокуратуру.

Інцидент розслідують правоохоронці.

Нагадаємо, напередодні Держприкордонслужба повідомила про напад на прикордонний загін групи невідомих. Щоб припинити незаконні дії прикордонники відкрили вогонь по порушниках.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram