ГоловнаСуспільствоВійна

Порошенко виключив "авантюрний військовий наступ" на Донбасі

Президент бачить шлях до миру через миротворчу місію.

Порошенко виключив "авантюрний військовий наступ" на Донбасі
Фото: president.gov.ua

Президент Петро Порошенко під час свого візиту в Івано-Франківську область у четвер заявив, що Збройні сили України не будуть авантюрно наступати на Донбасі.

"Я відкидаю дві крайності на шляху до миру. Будь-які інші пропозиції є прийнятними. Крайнощі у вигляді ура-патріотичної ідеї авантюрного військового наступу, який забере життя мільйонів українських героїв. І друга ідея - капітуляція, мир на російських умовах, коли ми маємо подарувати українську землю", - заявив Порошенко на святі останнього дзвоника в селі Ямниця поблизу Івано-Франківська.

Президент України наголосив, що шлях до миру він бачить через миротворчу місію.

"Як тільки приходять на наше запрошення миротворці з усього світу, російські окупаційні війська йдуть з України. І далі нам не потрібно ніякої допомоги. Ми всередині України дуже швидко знайдемо спільну мову. Аби тільки не було держави-агресора", - сказав Порошенко.

При цьому він додав, що мир означає повернення не тільки окупованих районів Донбасу, а й півострова Крим.

Нагадаємо, формат миротворчої місії є спірним питанням для України і РФ, яка підтримує бойовиків. Україна розраховує на повномасштабну місію, яка візьме під контроль усю окуповану територію Донбасу включно з державним кордоном. Росія пропонувала тільки "охоронну місію" для гарантування безпеки спостерігачів ОБСЄ в районі лінії зіткнення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram