ГоловнаСуспільствоПодії

У Запорізькій області підтопило курортну Кирилівку

З п'ятниці в селищі триває шторм.

У Запорізькій області підтопило курортне селище Кирилівка.

Як повідомляє місцеве видання "РІА Мелітополь", ще в п'ятницю в селищі почався шторм, який досі не стих. Вода стоїть на багатьох базах відпочинку як на Федотовій косі, так і на Пересипу.

Фото: ria-m.tv

Фото: ria-m.tv

Від пляжу практично залишилася одна назва - вода приховала під собою велику його частину.

"Нами три-чотири роки робляться спостереження про те, що берегова кромка змивається. Це явище характерне для всього північного узбережжя Азовського моря, оскільки превалює східний вітер і постійно змиває", - прокоментував ситуацію "Громадському радіо" начальник Приазовського національного парку Дмитро Воловик.

За його словами, на території нацпарку є гирло, яке з'єднує Азовське море та Молочний лиман, і фактично це гирло є пісковловлювачем: пісок переміщується під час шторму і постійно його забиває. "Ми не рідше як двічі на рік його чистимо. Через це в нас накопичилася велика кількість піску. У середині травня на нараді в Кирилівській селищній раді ми запропонували базам відпочинку, дитячим піонерським таборам, у яких змило пляжі, такий природоохоронний захід - надати їм необхідну кількість цього піску, щоб вони відсипали собі пляжі", - заявив він.

"Якщо цей пісок перемістити на пляжі, то відповідно, перший удар стихії буде саме на пляжі", - сказав він.    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram