ГоловнаСуспільствоПодії

У Луганській області дилери влаштували нарколабораторію, де виробляли амфетамін

Чотирьох зловмисників затримали.

У Луганській області дилери влаштували нарколабораторію, де виробляли амфетамін
Изъятые вещества с нарколаборатории в Луганской области
Фото: Нацполиция Луганской области

У Луганській області правоохоронці затримали організовану злочинну групу, яка займалася виготовленням та збутом на території області психотропної речовини амфетамін. Про це повідомляє поліція області в Фейсбук.

До складу організованої групи входило четверо осіб, двоє з яких раніше судимі за скоєння тяжких злочинів. Вони виготовляли амфетамін і прекурсор фенілнітропропен в облаштованій ними нарколабораторії, а потім психотропні речовини продавали.

До затримання злочинців залучили оперативників Управління протидії наркозлочинності, слідчих, поліцейських, спецназівців «Луганськ-1», «КОРД» і співробітників СБУ.

Під час проведення обшуків за місцем проживання фігурантів та в нарколабораторії правоохоронці виявили та вилучили понад 200 грамів амфетаміну, 150 грамів марихуани, 2 кг прекурсору фенілнітропропену, майже 100 л хімічних компонентів для виготовлення психотропних речовин, лабораторне обладнання, а також грошові кошти в сумі понад 80 тисяч гривень, отримані за збут психотропних речовин, 2200 доларів США, сім мобільних телефонів.

Вартість вилучених психотропних речовин за цінами «чорного ринку» становить майже 800 тисяч гривень.

Вилучене направлено на експертизу. Цей факт внесено до ЕГРСР і кваліфіковано за ч. 2 ст. 307 КК України (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів).

Нагадаємо, раніше були затримані двоє киян, які виростили в старому сільському будинку конопель на 5 млн гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram