ГоловнаСуспільствоПодії

У Києві вимагачі викрали бізнесмена заради викупу $ 500 тисяч

Підприємця тримали в заручниках близько 10 днів.

Київська поліція затримала кількох людей, що утримували в заручниках підприємця та вимагали від його родичів викуп на суму 500 тисяч доларів.

Про це розповів на брифінгу в суботу начальник ГУ Нацполіції в Києві Андрій Крищенко, пише "Інтерфакс-Україна".

6 лютого зловмисники викрали київського підприємця й відвезли в невідомому напрямку. Два автомобілі, на яких скоювали викрадення, були спалені викрадачами для знищення доказів.

У суботу близько полудня поліція спільно зі Службою безпеки України провела спецоперацію зі звільнення заручника в Київський області. "Затримано кількох людей, які безпосередньо перебували на місці скоєння злочину, де утримували заручника", - розповів Крищенко.

Відповідаючи на питання журналістів, звідки у зловмисників була інформація про те, що може бути виплачена така велика сума застави, потерпілий Сурен Мамоян розповів: "Вони знали, що ми підтримуємо один одного, що син, інші родичі, знайомі зберуть цю суму". Потерпілий також подякував правоохоронцям за операцію з його звільнення.

Уточнюючи інформацію про затриманих, про мотиви злочину й потерпілого, Крищенко сказав: "Це громадяни України, раніше у кількох з них були проблеми із законом, усім уже за 30 років. Потерпілий - громадянин України, підприємець".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram