ГоловнаСуспільствоЖиття

Саакашвілі викликали на допит у справі про розстріли активістів Майдану

Справа стосується італійського фільму про "грузинських снайперів".

Саакашвілі викликали на допит у справі про розстріли активістів Майдану

Святошинський районний суд Києва викликав на допит 13 лютого екс-президента Грузії, лідера "Руху нових сил" Михайла Саакашвілі у справі за обвинуваченням п'ятьох колишніх співробітників спецпідрозділу "Беркут" у вбивствах активістів Майдану в лютому 2014 року.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Таке рішення прийнято в зв'язку з тим, що двоє громадян Грузії Коба Нергадзе і Александр Ревазішвілі згадують Саакашвілі у фільмі, який показали на одному з італійських телеканалів.

"З клопотанням допитати Саакашвілі виступила сторона звинувачення, оскільки в "італійському відео", на якому фігурують так звані "грузинські снайпери", ці люди вказують на Саакашвілі як на особу, яка безпосередньо була координатором цих подій. Він був очевидцем, учасником Майдану, тому вони вважають за необхідне його допитати", - повідомив один з адвокатів екс-"беркутівців" Олександр Горошинський.

Крім того, за його словами, прокурори доклали до свого клопотання заяву Саакашвілі, в якій він висловлює готовність дати свідчення.

Горошинський також повідомив, що Святошинський суд направив до Міністерства юстиції запит про організацію допиту Нергадзе і Ревазішвілі в порядку міжнародно-правової допомоги. Згідно з процедурою, Мін'юст України тепер повинен звернутися до Міністерства юстиції Вірменії, оскільки зазначені особи перебувають на території цієї країни.

Нагадаємо, в листопаді 2017 року італійський "Canale 5", що входить в медіахолдинг колишнього прем'єра Сільвіо Берлусконі, показав фільм італійського військового кореспондента Джіана Мікалессіна "Україна: приховані істини". Він зустрівся з трьома громадянами Грузії, які стверджують, що нібито саме вони є виконавцями наказів про розстріли і учасників Майдану, і співробітників "Беркута".

10 січня 2018 року після допиту в СБУ Саакашвілі повідомив, що його допитали у справі про розстріли на Майдані і заявив, що інформація про так званих "грузинських снайперів" не відповідає дійсності.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram