ГоловнаСуспільствоЖиття

Невідомі зламали замки у квартирах, відданих під управління Нацагентству з повернення активів

Поліція відкрила кримінальне провадження за 5 статтями.

Невідомі зламали замки у квартирах, відданих під управління Нацагентству з повернення активів
Фото: facebook/Агентство з Розшуку та Менеджменту Активів - АРМА

У ніч на 31 січня невідомі зламали замки у квартирах, відданих під управління Нацагентству з повернення корупційних активів (АРМА), погрожували їхнім жителям розправою і вимагали сплатити гроші за проживання.

Про це повідомляють на сайті Нацагентства.

"Власник Активів, порушуючи дві постанови слідчого судді про арешт і про передачу в управління Активів, а також порушуючи вимоги ст.100 КПК і ст. 1, 9, 19, 21 Закону про Національне агентство, разом з невідомими зламали замки у квартирах (приміщеннях Активів), погрожували їх жителям розправою і вимагали сплатити гроші за проживання у квартирах", - йдеться в повідомленні.

Про цю ситуацію компанія-управитель поінформувала Національне агентство, Генпрокуратуру і Національну поліцію.

Дії власника Активів і невстановлених осіб зафіксовано слідчо-оперативною групою Нацполіції. Порушено кримінальне провадження проти власника Активів за ст.162 (проникнення зі зломом), 382 (невиконання рішення суду), 345 (погроза насильства працівникові правоохоронного органу), 356 (самоправство), 187 (розбійний напад).

"Нацагентство підкреслює, що рішення про арешт Активів забороняє їх власнику розпоряджатися ними будь-яким шляхом, зокрема забороняє передавати активи в орендне користування третім особам, а постанова про передачу Активів в управління Нацагентству означає, що тільки Нацагентство і керуючий мають право володіти, користуватися і розпоряджатися активами - речовим доказом, на який накладено арешт у кримінальному провадженні", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, 25 січня АРМА на підставі відповідних постанов слідчого судді прийняло в управління 11 елітних квартир і 15 паркомісць у Києві. Повідомляли, що з частиною користувачів квартир уже укладено нові договори оренди.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram