ГоловнаСуспільствоЖиття

Будівництво будинку - відповідальний і складний етап у житті людини

Будівництво будинку - відповідальний і складний етап у житті людини

Усім відомо, що кожен чоловік повинен посадити дерево, виростити сина і побудувати будинок. Якщо перші два завдання не викликають особливих запитань і можна виконати самостійно, то будівництво будинків у Києві хоча й можна проводити самостійно, але краще віддати перевагу професіоналам, які виконають усі роботи «під ключ» і забезпечать бездоганну якість сімейного «гніздечка».

І річ тут не тільки в тому, що будівництво будинку вимагає спеціальних знань і досвіду, а й у тому, що вам необхідно буде витратити не тільки істотні фінансові кошти, а й найцінніший для кожної людини ресурс - власний час, який можна провести значно з більшою користю в колі улюбленої сім'ї.

Тільки в теорії здається, що процес будівництва будинку простий і швидкий: вибрав землю, спорудив надійний фундамент, збудував стіни і зробив покрівлю. Однак є безліч нюансів, які здатні врахувати і реалізувати виключно професіонали.

Етапи будівництва приватного будинку

  • Для того, щоб ви приблизно уявляли обсяг робіт, розглянемо основні етапи будівництва:
  • Підготовка будівельного майданчика. На етапі підготовки необхідно захистити земельну ділянку для обмеження доступу до матеріалів, знести наявні будівлі і розчистити територію.
  • Розмітка осей будівлі. Найважливіше етап, який виконують виключно із застосуванням дорогого вимірювального обладнання. Будь-які відхилення фактично неможливо виправити, тому самостійно проводити не рекомендується.
  • Земляні роботи. Один з основних етапів під час будівництва багатоповерхового будинку - створення котловану під фундамент, в тому числі проводиться прокладка траншей під комунікації.
  • Облаштування фундаменту. Саме фундамент буде сприяти утриманню вашого будинку, тому на нього припадає найбільше навантаження.
  • Зведення зовнішніх стін будівлі. Це майбутня основа вашої «фортеці», при цьому важливо вибрати правильну технологію будівництва і залізобетонні панелі, цеглу, газоблоки, піноблоки і т.д.
  • Установлення покрівлі. Важливий етап, щоб атмосферні опади не впливали на якість життя і самої споруди.
  • Підведення комунікацій. Без газу, електрики, води і каналізаційних систем складно уявити життя сучасної людини, при цьому самостійно провести і встановити їх досить складно.
  • Облаштування внутрішніх комунікаційних мереж. Сюди входить розведення світла по всьому приміщенню, прокладання каналізації, облаштування газопостачання, постачання гарячої та холодної води, опалення.

І це тільки ключові етапи будівництва будинку. Після будівництва проводиться облаштування будинку з урахуванням усіх норм і правил, що можуть реалізувати тільки професіонали. Якщо ви не хочете витрачати свій час на будівництво і щоб потім не виправляти недоробки, просто звертайтеся в спеціалізовану компанію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram