ГоловнаСуспільствоВійна

Військовослужбовець загинув у результаті обстрілу на Донбасі

Штаб АТО зафіксував два обстріли з боку бойовиків.

Військовослужбовець загинув у результаті обстрілу на Донбасі
Фото: Макс Левін

Протягом дня бойовики російсько-окупаційних угруповань продовжили порушувати режим припинення вогню на Донбасі. З початку доби зафіксовано два обстріли.

Про це повідомляє прес-центр антитерористичної операції в Фейсбуці.

На Донецькому напрямку з великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї бойовики вели вогонь по позиціях військовослужбовців в передмісті Авдіївки. На Приазов'ї зі стрілецької зброї здійснювали провокації поблизу Павлополя.

На Луганському напрямку порушень режиму тиші не було. Відзначається, що цей час українські військовослужбовці, які виконують завдання на першій лінії оборони, ефективно використовували для укріплення своїх позицій.

"Всього з початку доби, зафіксовано два обстріли опорних пунктів сил АТО з боку незаконних збройних формувань. На жаль, внаслідок одного з ворожих обстрілів загинув військовослужбовець. Висловлюємо співчуття рідним і близьким захисника, що віддав життя за мирне майбутнє України", - йдеться в повідомленні. Нагадаємо, на сьогоднішньому засіданні Тристоронньої контактної групи в Мінську обговорювалося, зокрема, дотримання режиму припинення вогню на Донбасі. Українська сторона в черговий раз звернула увагу на неналежне виконання домовленості про т.зв. "Різдвяне перемир'я", яке почало діяти з 23 грудня 2017 року. З того часу зафіксовано лише один день без обстрілів з боку бойовиків. При цьому, незважаючи на зменшення кількості обстрілів, вони стали прицільними.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram