ГоловнаСуспільствоВійна

За добу на Донбасі загинув один військовослужбовець, двох поранено

Бойовики 16 разів порушили режим припинення вогню в зоні АТО.

За добу на Донбасі загинув один військовослужбовець, двох поранено
Фото: Макс Левин

За минулу добу бойовики 16 разів порушили режим тиші на Донбасі. У результаті обстрілу один військовослужбовець загинув, ще двоє отримали поранення.

Про це повідомляє прес-центр штабу антитерористичної операції у Фейсбуці.

"Російсько-окупаційні війська продовжують грубо порушувати режим тиші. Агресор і надалі застосовує зброю, заборонену Мінськими домовленостями, зокрема танки і важкі міномети", - наголошено в повідомленні.

На Луганському напрямку в другій половині дня в бік військовослужбовців біля Кримського стріляв ворожий снайпер, а близько опівночі навколо цього населеного пункту бойовики вели вогонь з мінометів різного калібру. З гранатометів і великокаліберних кулеметів терористи також обстрілювали підступи до Світлодарська.

На Донецькому напрямку "гаряче" було біля Пісків. Спочатку окупанти вели вогонь по наших захисниках із мінометів 82-го калібру, гранатометів і кулеметів, а потім посилили тиск і застосували танкове озброєння і 120-міліметрові міномети.

З важкого міномета противник обстрілював підступи до Водяного на Приазов'ї.

"На інших ділянках нашої оборони неспокійно було в передмісті Авдіївки і поблизу Кам'янки, де ворог неодноразово вів вогонь по українських укріпленнях з мінометів і піхотного озброєння", - повідомляють у штабі.

Нагадаємо, Тристороння контактна група і представники "ДНР" і "ЛНР" на переговорах у Мінську узгодили нове перемир'я з півночі 23 грудня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram