ГоловнаСуспільствоВійна

"ЛНР" перешкоджає відкриттю пункту пропуску "Золоте" в Луганській області

З боку ОРЛО пункт пропуску до роботи не готується.

"ЛНР" перешкоджає відкриттю пункту пропуску "Золоте" в Луганській області
Фото: slovoidilo.ua

Представники самопроголошеної "Луганської народної республіки" перешкоджають відкриттю пункту пропуску "Золоте" в Луганській області.

Про це повідомляє українська сторона СЦКК на сторінці прес-центру штабу АТО у Facebook.

Зазначається, що на виконання рішення підгрупи з безпеки в рамках Тристоронньої контактної групи (Україна - Організація з безпеки і співробітництва в Європі - Росія) в Мінську щодо відкриття пункту пропуску "Золоте" з боку Луганської військово-цивільної адміністрації, Збройних сил, правоохоронних структур та Державної прикордонної служби вжиті всі необхідні заходи для організації роботи цього пункту пропуску.

Для забезпечення безпеки жителів регіону під час пішого проходження або проїзду автотранспорту, створені умови для перетину лінії розмежування дорожнім коридором "Стаханов - Золоте - Гірське - Лисичанськ".

Для безперебійної роботи пропускної системи з боку території, підконтрольної уряду України, створені і готові до використання 12 смуг для руху (6 на в'їзд і 6 на виїзд), 8 пішохідних коридорів (4 на вхід і 4 на вихід) і одна окрема смуга для вантажівок міжнародних гуманітарних місій.

Територія пункту пропуску "Золоте" і прилеглі ділянки розчищені від рослинності, а також проведені всі заходи з розмінування.

"Однак з боку ОРЛО зазначені заходи не виконуються, пункт пропуску до роботи не готується", - наголошується в повідомленні.

Українська сторона СЦКК підкреслює, що зрив відкриття пункту пропуску "Золоте" керівництвом ЛНР є прямим свідченням його безвідповідального ставлення до населення регіону, зневаги до переговорного процесу, небажання виконувати "мінські домовленості".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram