ГоловнаСуспільствоЖиття

Всі населені пункти в зоні НП у Вінницькій області під'єднані до електропостачання

Навчання в школах відновиться з 2 жовтня.

Всі населені пункти в зоні НП у Вінницькій області під'єднані до електропостачання
Фото: ГосЧС

У Калинівці Вінницької області, де сталася пожежа на складі боєприпасів, і у всіх населених пунктах, які були в зоні надзвичайної події, відновили електропостачання, повідомляє прес-служба ДержНС.

"Станом на 19:00 29 вересня відновлено газопостачання 6 тис. 119 абонентам в місті Калинівка (2000), в селах Іванов (1299), Гущинці (672), Кам'яногірка (149) Калинівського району; селах Сосонка (714), Славне (170) Дорожнє (360), Лаврівка (500), Медвідка (255) Вінницького району", - йдеться в повідомленні.

Ситуація поступово нормалізується. Місцеве населення повертається до своїх домівок, відзначають рятувальники. Навчально-виховний процес у дошкільних та освітніх навчальних закладах розпочнеться з 2 жовтня.

Також відновлено рух автотранспорту на автодорозі Житомир - Могилів - Подільський; залізничного транспорту на перегоні Сосенка - Калинівка Південно-Західної залізниці. Залишається закритим рух повітряного транспорту в радіусі 40 кілометрів від Калинівки.

Відзначається, що для надання психологічної допомоги жителям Калинівського району залучено групу екстреної психологічної допомоги в складі 5 осіб, надано допомогу 338 особам.

"Всього до ліквідації наслідків надзвичайної ситуації залучено 1 тис. 939 чол. і 364 од. техніки, зокрема 4 пожежних потяги. На наявність вибухонебезпечних предметів обстежено 1700 га територій в 5 населених пунктах. Проводиться очищення від вибухонебезпечних предметів місцевості за межами населених пунктів у 10-кілометровій зоні навколо арсеналу. Під час проведення робіт з гуманітарного розмінування виявлено 205 вибухонебезпечних предметів, розкиданих вибухами", - відзначають в ДержНС.

Авіація ДержНС завершила роботу з гасіння осередків загорянь на території військового складу і повернулася в місця дислокації. Всього з початку робіт пожежними літаками Ан-32П здійснено 48 скидів (384 тонни води), з них 29 вересня - 12 скидів (96 тонн води). Для проведення розвідки і гасіння пожежі залучено 9 протипожежних танків і 4 інженерні машини розгородження ІМР-2.

Нагадаємо, напередодні в Міноборони попередили, що вибухи на складах в Калинівці можуть тривати ще кілька днів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram