ГоловнаСуспільствоПодії

Гройсман доручив включити архітекторів і громадськість у комісію з питань київських забудов

Доручення віце-прем'єрові Зубку дали "з метою захисту суспільних інтересів".

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман доручив врахувати пропозиції нардепа Ольги Червакової під час формування персонального складу міжвідомчої робочої групи з питань законності будівництва низки об'єктів Києва.

Відповідне прохання спрямовано віце-прем'єрові Геннадію Зубку і мерові Києва Віталію Кличку "з метою захисту суспільних інтересів під час будівництва об'єктів, які викликають суспільний резонанс".

Про те, що створять таку комісію, стало відомо 14 серпня внаслідок повідомлення на сайті Кабміну. Після цього Червакова направила Гройсману депутатське звернення з пропозиціями до її персонального складу. Зокрема, Червакова запропонувала кандидатури противників забудови Сінного ринку - депутата Київради Ольги Балицької, активістки Юлії Нікітіної і шеф-редактора LB.ua Ксенії Василенко (Соня Кошкіна), а також головного архітектора Києва Олександра Свистунова, віце-президента Національної спілки архітекторів Олени Олійник, директора департаменту внутрішнього аудиту Оксани Колтик і директора КП "Київекспертиза" Михайла Хорошевського.

Раніше LB.ua направив у Мінрегіонбуд запит із проханням повідомити деталі про створювану робочу групу. Виявилося, що її вирішили створити ще 3 серпня на нараді під головуванням Зубка. Робочу групу очолить перший заступник Зубка Лев Парцхаладзе, в її склад повинні включити представників Мінкультури, Держархбудінспекції, Державного земельного кадастру і КМДА. Хто саме увійде до робочої групи, крім Парцхаладзе, у відповіді на запит не повідомляли.

Робоча група повинна перевірити законність будівництва низки об'єктів Києва, які викликають суспільний резонанс. Серед них забудова територій колишнього Сінного ринку на вул. Бульварно-Кудрявській, 15а; будівництво по вул. Михайла Бойчука, 20-22; вул. Львівській, 15; вул. Горлівській, 212; вул. Ревуцького, 40; на перетині вул. Ревуцького, 8к і вул. Анни Ахматової; на вул. Сормовській, 3; вул. Коперника, 7; вул. Мечникова, 11а; вул. Жилянській, 120б і в Биківнянському лісі.

Нагадаємо, на місці Сінного ринку планують побудувати 14 будинків площею 113 тис. м². Висота будівель, згідно з проектом, - від шести до 22 поверхів. Навколо земельної ділянки, яку планують забудувати, розташовано 9 пам'яток місцевого значення і 28 об'єктів культурної спадщини. На деяких із цих будівель після початку будівництва з'явилися тріщини. Активісти наполягають на зниженні щільності і висотності забудови, однак забудовник відмовився йти на компроміс.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram