ГоловнаСуспільствоЖиття

Омелян побоюється, що Ryanair оголосить про скасування польотів в Україну

"Радше за все, сьогодні буде оголошення про скасування польотів Ryanair в Україну", - вважає міністр.

Омелян побоюється, що Ryanair оголосить про скасування польотів в Україну
Фото: Hyser

Міністр інфраструктури Володимир Омелян прогнозує, що найбільша в Європі лоукост-авіакомпанія Ryanair сьогодні оголосить про скасування польотів в Україну.

Про це він написав на своїй сторінці у Фейсбуці.

"Уважно переглянув прес-конференцію: як нам не потрібен Ryanair і як дешеві авіаперевезення погано впливають на державу та її громадян. Нагадало мені недавній репортаж, у якому українців переконували, що 500 доларів за авіаквиток - це хороша ціна, а 20 євро за такий самий переліт - це непосильно і не потрібно нікому. Не дивно, що Ryanair вимагає взагалі якісь умови - вони повинні були займатися благодійністю, взяти кредит у доларах під 25% річних у ПриватБанку і надати можливість для подальшого збагачення українським топ-державним службовцям і олігархам", - написав Омелян.

"Вилітаю з "державного" "Борисполя" в Бухарест на українсько-румунські переговори. Радше за все, сьогодні буде оголошення про скасування польотів Ryanair в Україну", - додав міністр.

Нагадаємо, Ryanair заявив про свій вихід на український ринок 15 березня. Згідно з оновленим розкладом польотів, лоу-кост планує почати польоти з "Борисполя" 6 вересня. Першим відкриють рейс Київ-Лондон (Станстед), пізніше лоу-кост почне польоти до Києва з Манчестера, Ейндховена і Скавста. Виходячи з опублікованого розкладу, Ryanair розраховує виконувати по п'ять рейсів на тиждень з "Борисполя" до Лондона.

5 липня "Бориспіль" заявив, що направив Ryanair свій варіант договору про умови обслуговування авіакомпанії. Сьогодні, 10 липня, аеропорт "Бориспіль" відмовився враховувати низку вимог Ryanair, оцінивши можливі збитки від роботи авіакомпанії у 2 млрд грн на рік.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram