ГоловнаЕкономікаБізнес

Омелян спростував, що Ryanair літатиме з Гостомеля

Ryanair буде літати з Борисполя і зі Львова.

Омелян спростував, що Ryanair літатиме з Гостомеля
Фото: EPA/UPG

Ірландська бюджетна авіакомпанія Ryanair літатиме з України з Києва і Львова, як і анонсували раніше.

Про це заявив міністр інфраструктури Володимир Омелян в ефірі UMN.

"Ryanair буде в Україні. Ryanair буде літати з Борисполя і зі Львова. Вони провели тривалі переговори з «Жулянами», проте в останній момент «Жуляни», за словами Ryanair, прийняли рішення підвищити ціни і Ryanair відмовився", - пояснив міністр.

Водночас він прокоментував чутки про те, що нібито тривають переговори про польоти лоукостера з Гостомеля, який розташований за 50 км від столиці.

"Я буду дуже щасливий, якщо в Києві буде три аеропорти: Жуляни, Бориспіль і Гостомель. Зараз про Гостомель і Ryanair не йдеться. Але потенційно це цікаво, тому що в Гостомелі злітна смуга в дуже хорошому стані, вона розрахована на суперважкі літаки класу «Мрія». Вимагає значного поліпшення інфраструктура проїзду, терміналів і послуг. Потенційно цікавий аеропорт. Він від Києва на тій самій відстані, що і Бориспіль - від центру 50 км, тому чому б ні, але це точно не буде Ryanair і точно не цього року", - сказав Омелян.

Нагадаємо, в березні один із найбільших європейських лоукостів - компанія Ryanair - оголосила про вихід на український ринок авіаперевезень уже в 2017 році. Розмови про початок польотів Ryanair велися вже багато років, але найбільший лоукост Європи досі не відкрив жодного рейсу в Україну.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram