ГоловнаСуспільствоЖиття

У Фастові пограбували музей-вагон Злуки УНР і ЗУНР

Невідомі зламали замок, розбили експозицію, стіни музею і вкрали багато цінних експонатів.

У Фастові пограбували музей-вагон Злуки УНР і ЗУНР
Фото: "Фастов.Сегодня"

У місті Фастів Київської області невідомі пограбували музей-вагон Злуки УНР і ЗУНР.

Про це повідомляє "Фастів сьогодні" у Фейсбуці.

Як розповів директор музею Едуард Мондзелевський, він хотів провести заплановану екскурсію гостей з різних регіонів країни. Але коли він разом з екскурсантами потрапив в історичний вагон, виявилося, що його пограбували. Злодії виламали замок дверей вагона, а потім розбили експозицію і стіни музею.

"Невідомі злодії зламали замок у дверях вагона, розбили експозицію і стіни музею, украли всередині багато цінних експонатів (старі монети Австро-Угорської, Німецької та Російської імперій, срібну гривню часів Київської Русі, козацький мідний кухоль, бронзові речі, телефон І пол. ХХ ст., стару книгу XIX ст. і т.д.) і допоміжну техніку (телевізор, електроконвектор)", - повідомив Мондзелевський.

На думку директора, пограбування сталося вночі. Оскільки на вітринах і віконних шторах залишилися великі плями крові, ймовірно, зловмисники порізалися склом.

Мондзелевський звернувся в правоохоронні органи, які вже проводять слідство.

Музей-вагон Злуки УНР і ЗУНР розташовано на вокзалі у Фастові. Саме в цьому місці відбулося підписання попередньої угоди про Злуку (об'єднання) УНР і ЗУНР, яку урочисто проголосили 22 січня 1919 року.

Нагадаємо, в червні з львівського Музею мистецтва староукраїнської книги зникло 455 експонатів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram