ГоловнаСуспільствоВійна

Міноборони РФ знову відхрестилося від військовослужбовця Агєєва, незважаючи на його зізнання

Напередодні Агєєв підтвердив, що є контрактником російської армії.

Міноборони РФ знову відхрестилося від військовослужбовця Агєєва, незважаючи на його зізнання

Міністерство оборони Росії назвало "брехнею" те, що затриманий українськими військовими в Луганській області Віктор Агєєв служив за контрактом у збройних силах РФ, про що він сам розповів в інтерв'ю напередодні.

Про це повідомляє "Радіо Свобода" з посиланням на повідомлення прес-служби Південного військового округу.

Зазначають, що Агєєв не міг підписати контракт зі збройними силами РФ за чотири дні, як він стверджує у своєму інтерв'ю, тому що на це нібито потрібен більш ніж місяць.

Як повідомляли, Агєєв розповів, що служить у Новочеркаську в полку зв'язку та навчальному центрі Повітряно-космічних сил РФ. Він підтвердив, що в березні 2017 року приїхав у Ростовську область і підписав контракт на службу в Збройних силах Росії. За його словами, він приїхав у свою частину, пробув там чотири дні, підписав контракт і буквально відразу був відправлений на Донбас.

Нагадаємо, Агєєва затримали українські військовослужбовці в Луганській області. Зараз його утримують у СІЗО в Старобільську. У Міноборони РФ заявили, що Агєєв раніше служив у російській армії, але його звільнили в запас ще у травні 2016 року.

Про те, що Агєєв - військовослужбовець-контрактник ЗС РФ, повідомила Бі-бі-сі. Мати Агєєва, його друзі та колишні товариші по службі підтвердили, що після строкової служби той залишився служити в армії за контрактом, який підписав у березні 2017 року. Про те, що він вступив на контрактну службу, Агєєв повідомляв і сам на своїй сторінці в соціальній мережі "ВКонтакте" 1 квітня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram