ГоловнаСуспільствоЖиття

У Києві 18 червня пройде Марш рівності на захист прав ЛГБТ

"Марш рівності - це не про секс, а про рівність і права людини".

У Києві 18 червня пройде Марш рівності на захист прав ЛГБТ
Фото: EPA/UPG

Марш рівності на захист прав ЛГБТ пройде в центрі Києва 18 червня.

Про це повідомила директор ГО "КиївПрайд" Руслана Панухнік на брифінгу в Києві, повідомляє "ОстроВ".

"У цьому році "КиївПрайд" заплановано на 9-18 червня, і протягом цих днів буде дуже насичена програма. Марш пройде 18 червня, це буде фінальна подія "КиївПрайд"... Марш рівності запланований як велика правозахисна акція, що пройде в центрі міста... маршрут буде збільшено, тому що 750 метрів, як було торік, - це дуже мало", - розповіла вона.

За словами Панухнік, переговори щодо точного місця проведення маршу і його маршруту ще тривають зі столичною владою і поліцією.

Головним слоганом заходу буде: "Країна для всіх".

"Марш рівності - це не про секс, а про рівність і права людини", - наголосив член правління ГО "КиївПрайд" Зорян Кісь.

Нагадаємо, 12 червня минулого року в Києві пройшов Марш рівності, в якому, за даними поліції, взяли участь близько 1,5 тис. осіб. Правозахисники Human Rights Watch позитивно оцінили проведення ЛГБТ-маршу, але при цьому зазначили, що гомофобія, як і раніше, залишається великою проблемою в Україні.

У 2015 році перед початком Маршу рівності сталися сутички між міліціонерами, які охороняли захід, і групою з 20-30 агресивних молодих людей. Вони кинули в натовп петарди, начинені вражаючими елементами, і димові шашки. Серйозне осколкове поранення в шию отримав міліціонер. Були затримані кілька десятків нападників, серед них також були постраждалі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram