ГоловнаСуспільствоПодії

У Чорнобильській зоні знайшли львівське сміття

Порушено кримінальне провадження.

У Чорнобильській зоні знайшли львівське сміття
Фото: kv.npu.gov.ua

У Чорнобильській зоні 24 квітня вантажівки скинули побутове сміття зі Львова, повідомляють на сайті поліції Київської області.

В Іванківське відділення поліції звернувся один з голів місцевого самоврядування і повідомив, що виявив купу скинутого сміття біля сіл Бобер і Королівка.

Під час огляду знайшли дев'ять куп сміття. З кожної поліцейські вилучили документи або їхні фрагменти, що підтверджують походження відходів зі Львова.

Порушено кримінальне провадження за ст.239 (забруднення чи псування земель) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає штраф до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавлення права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Нагадаємо, раніше мер Львова Андрій Садовий запропонував створити резервний полігон у Чорнобильській зоні. Втім, пізніше він назвав таку заяву "емоційною".

Минає рік, як у Львові тривають проблеми з вивезенням сміття. Відколи через пожежу закрили міське звалище, Львів з великими труднощами вивозить відходи на інші полігони. Часто львівське сміття скидають в інших регіонах без дозволу.

Напередодні Львів домовився з 20 містами області про вивезення сміття на їхні полігони протягом двох найближчих років.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram