ГоловнаСуспільствоПодії

У Вінницькій області лейтенант поліції попався на хабарі

Поліцейському загрожує від п'яти до десяти років позбавлення волі.

Оперуповноважений поліції міста Бар Вінницької області вимагав у двох студентів 12 тисяч гривень за уникнення кримінальної відповідальності. Оперативники внутрішньої безпеки поліції, СБУ і прокуратури затримали правопорушника "на гарячому", інформує департамент внутрішньої безпеки Національної поліції.

Згідно з повідомленням, двоє 19-річних жителів Вінницької області звернулися в правоохоронні органи з повідомленням про співробітників поліції міста Бар, які вимагають у них гроші. Під час перевірки інформації було встановлено, що співробітники місцевої поліції виявили у заявників рослини конопель. 23-річний оперуповноважений поліції, погрожуючи кримінальною відповідальністю, запропонував юнакам угоду - уникнути покарання за 12 тисяч гривень.

Прокуратурою Вінницької області за виявленим фактом розпочато кримінальне провадження.

Суму в повному обсязі мешканці міста принесли на домовлену зустріч. Але оперуповноважений завбачливо замість себе відправив знайомого громадянина як посередника. Йому молоді люди і передали гроші.

Фото: npu.gov.ua

Через кілька годин посередник зустрівся в одному із закладів відпочинку з лейтенантом поліції. Отримані гроші вони поділили: 8 тисяч гривень - поліцейському, решта - його спільнику.

На цьому спільників і затримали правоохоронці. Гроші в обох вилучили повністю, як і сто гривень з каси, за які "напарники" замовили собі випивку, щоб відзначити вдалу угоду.

Поліцейського затримали за ст. 208 Кримінально-процесуального кодексу України. Йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п'яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна. Вирішується питання щодо кваліфікації його дій співучасника і оголошення обом підозри.

Напередодні слідчого київської поліції спіймали на хабарі 100 тис. гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram