ГоловнаСуспільствоПодії

У Харкові поліція провела обшук в офісі редакції інтернет-видання

Функціонування сайту та його діяльність не є предметом досудового розслідування, підкреслили в поліції.

У Харкові поліція провела обшук в офісі редакції інтернет-видання
Фото: 057.ua

В Харкові в офісі редакції інтернет-видання 057.ua у середу, 19 квітня, поліція провела обшук, повідомляється на сайті ЗМІ.

Вранці в офіс сайту увійшли понад десяток чоловіків і вивели в коридор директора, після чого увірвалися і наказали всім іншим вийти з-за столів і здати мобільні телефони.

"Оперативні співробітники показали посвідчення податкової поліції, яка, як запевнив днями президент Порошенко, ніби припинила своє існування в Україні. Разом з ними був представник Національної поліції, який і керував слідчими діями. Група працювала згідно з рішенням Київського районного суду Харкова, який задовольнив клопотання слідчого СУ Нацполіції в Харківській області і видав дозвіл на проведення обшуку в офісах, де розташовується редакція", - йдеться в повідомленні.

Однак порушуючи постанову суду силовики провели допит всіх людей, які перебували в приміщенні. Крім співробітників, під роздачу потрапили гості, стажисти, люди, які прийшли на співбесіду для подальшого працевлаштування. Всіх їх замкнули і попросили здати телефони. Людей не пускали навіть у туалет і наполегливо рекомендували потерпіти.

"До речі, як свідків поліція привела з собою людей, дуже схожих на тітушок. Молоді люди в спортивних штанях вели себе грубо, розмахували руками і допомагали поліції утримувати людей в приміщенні. Керівництво сайту розцінює незаконні обшуки і допити як спробу припинити роботу незалежного медіавидання у Харкові", - йдеться в повідомленні. В ГУ Нацполіції в Харківській області запевнили, що проведення обшуків за місцем розташування офісу одного з харківських інтернет-сайтів ніяк не пов'язане з професійною діяльністю представників ЗМІ.

"Оперативні заходи проведені силами слідчого управління ГУ НП в області та працівниками ОУ ДФС в Харківській області відповідно до вимог кримінально-процесуального законодавства. Вилучено документи щодо використання праці осіб без належного оформлення, готівкові кошти та електронні носії інформації. Зараз слідчим управлінням ГУ НП в Харківській області здійснюється досудове розслідування у кримінальній справі за ч. 1 ст. 172 (грубе порушення законодавства про працю) Кримінального кодексу України", - повідомили у поліції, додавши, що, згідно з отриманою інформацією, ЗМІ виплачує заробітну плату найманим працівникам без відображення в податковому і бухгалтерському обліку.

Під час проведення оперативних заходів будь-яких перешкод для роботи інтернет-сайту не чинилося, він своєї діяльності не припиняв, запевнили в поліції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram