ГоловнаСуспільствоЖиття

Влада Києва планує створити велике пішохідне кільце від Подолу до Печерська

Частину цього маршруту вже створено.

Влада Києва планує створити велике пішохідне кільце від Подолу до Печерська
Фото: Facebook/Кличко- мер

До 2018 року в Києві планують створити велике пішохідне кільце від Андріївського узвозу до Володимирської гірки.

Про це розповів голова Департаменту транспортної інфраструктури КМДА Сергій Майзель, пише 44.ua.

"Ми плануємо створити велике пішохідне кільце: Андріївський узвіз - Контрактова площа - вул. П. Сагайдачного - Поштова площа - пішохідна алея - сходи Магдебурзького права - пішохідно-велосипедний міст через Володимирський узвіз - Володимирська гірка. Частину цього маршруту вже створено", - сказав Майзель.

Для реалізації цієї ідеї, за його словами, необхідно провести реорганізацію дорожнього руху, що дозволить уникнути "корків".

"Потрібно забрати світлофори з Володимирського узвозу на вулицю Набережно-Хрещатицьку, до кінця доопрацювати розв'язку на перетині Набережно-Хрещатицької і Верхнього і Нижнього Валу з їх реконструкцією", - зазначив Майзель.

Крім того, на деяких вулицях Подолу створять велодоріжки. Облаштування пішохідної зони почнеться після підготовки проекту в серпні-вересні 2017 року.

"Ми плануємо це зробити за 9-10 місяців після здачі проекту. Песимістичний план - років зо три. Тут уже все буде залежати від міста, як воно фінансуватиме реалізацію проекту", - резюмував Майзель.

Нагадаємо, з вересня 2016 року київський Поділ став частково пішохідним - на вихідні вулицею Сагайдачного припиняють рух автомобілів. З червня минулого року стала пішохідною одна з головних туристичних вулиць столиці - Андріївський узвіз.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram