ГоловнаСуспільствоВійна

За добу на Донбасі поранено одного військового

Ситуація в зоні АТО загострюється.

За добу на Донбасі поранено одного військового
Фото: EPA/UPG

Ситуація в зоні проведення антитерористичної операції на Донбасі загострюється - за минулу добу бойовики 32 рази відкривали вогонь по позиціях Збройних Сил України. У результаті один боєць отримав поранення.

Про це повідомляє прес-центр АТО у Фейсбуці.

Епіцентром вогневих протистоянь залишається Приморський напрямок. З мінометів калібру 120 мм і озброєння БМП терористи обстрілювали захисників Новогригорівки. По Чермалику били з 82-міліметрових мінометів, а в районі Мар'їнки застосовували великокаліберні кулемети. Позиції морських піхотинців під Водяним обстрілювали з озброєння БМП, протитанкових гранатометів і великокаліберних кулеметів. З гранатометів різних систем і стрілецької зброї обстрілювали позиції ЗСУ поблизу Широкиного, Талаківки і Павлополя. У районі Талаківки і Водяного активізувалися ворожі снайпери.

На Донецькому напрямку з 82-міліметрових мінометів, гранатометів і кулеметів великого калібру бойовики обстрілювали позиції військових у районі Авдіївки. З протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї вели вогонь по опорних пунктах у районі Шахти Бутівка. З кулеметів великого калібру і стрілецької зброї обстрілювали Кам'янку.

На Луганському напрямку, поблизу Катеринівки підрозділи російсько-окупаційних військ застосували міномети калібру 82 мм і автоматичні гранатомети. З протитанкових гранатометів також вели вогонь по опорних пунктах ЗСУ в районі Новоолександрівки.

Нагадаємо, о 10:00 13 квітня на Донбасі мало розпочатися чергове перемир'я - відповідні зобов'язання "ЛНР" і "ДНР" узяли на себе 12 квітня під час переговорів у Мінську.

Раніше українська сторона СЦКК звинуватила бойовиків у цілеспрямованих збройних провокаціях на Великдень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram