ГоловнаСуспільствоПодії

У Харківській області дитина загинула при спробі батька розібрати снаряд

Поліція відкрила кримінальне провадження за двома статтями.

У Харківській області дитина загинула при спробі батька розібрати снаряд
Фото: Пресс-служба полиции

У селі Яковенко Балаклійського району Харківської області чотирирічна дитина загинула, коли батько намагався демонтувати снаряд.

Про це повідомила прес-служба поліції в Фейсбуці.

"Встановлено, що у дворі власного будинку 36-річний батько разом зі своїм чотирирічним сином проводили демонтаж предмета, ззовні схожого на снаряд. Під час демонтажу сталося загоряння паливного елемента газового генератора. Полум'я охопило автомобіль, в якому перебувала дитина", - повідомили в поліції.

Хлопчик отримав сильні опіки, від яких помер на місці.

Фото: Прес-служба поліції

Поліція відкрила кримінальне провадження за ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) та ч. 1 ст. 119 КК (убивство з необережності).

Фото: Прес-служба поліції

Санкція цих статей - до семи років в'язниці. Слідство триває.

Нагадаємо, в ніч на 23 березня в місті Балаклія Харківської області загорілися склади військового арсеналу і сталася детонація снарядів. За даними військової прокуратури, причиною пожежі стала диверсія.

На складі зберігається 138 тис. тонн боєприпасів. Найнебезпечніші - снаряди для САУ "Акація", зона дії яких - до 20 км. Збитки від вибухів оцінили в 220 млн гривень, але з урахуванням збитків промпідприємств сума може сягнути 300 млн гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram