ГоловнаСуспільствоПодії

Під Києвом затримали підозрюваного у двох спробах вбивства

Затриманий два роки тероризував свою жертву.

Під Києвом затримали підозрюваного у двох спробах вбивства
Фото: npu.gov.ua

У Київській області затримали чоловіка, який скоїв два замахи на вбивство приватного підприємця і тероризував його протягом двох років - переслідував, підкладав вибухівку, а також надсилав йому ритуальні вінки.

Про це повідомляють на сайті поліції.

У 2015 році бізнесмен звернувся до правоохоронців і заявив, що хтось прикріпив до дверей його автомобіля предмет, схожий на гранату. Як з'ясувалося, це була бойова граната "РГД-5".

У травні 2016 року цей самий підприємець звернувся в поліцію з аналогічною заявою. Цього разу невідомі підклали саморобний вибуховий пристрій біля його офісу. Стався вибух, на щастя, обійшлося без постраждалих.

У поліції встановили, що за бізнесменом стежить чоловік. Після того як він укотре з'явився біля офісу потерпілого, його затримали.

Фото: npu.gov.ua

"Ним виявився 53-річний уродженець іншої держави, житель Київської області. Державні номерні знаки на автомобілі, в якому пересувався чоловік, були змінені на інші і не відповідали дійсності. У салоні автомобіля оперативники виявили та вилучили газовий пістолет «Форд» і патрони до нього, пластикову коробку з металевим знаряддям для проколювання автомобільних покришок, дзеркало з ручкою для огляду важкодоступних місць, і жіночу перуку", - йдеться в повідомленні

Фото: npu.gov.ua

Відкрито кримінальне провадження за ст.15 і за ст.115 (замах на умисне вбивство) Кримінального кодексу. Санкція статті передбачає позбавлення волі від 7 до 15 років. Чоловікові оголошено про підозру і обрано запобіжний захід - утримання під вартою. Триває досудове розслідування.

Нагадаємо, у вересні минулого року суд Львова заарештував п'ятьох підозрюваних у замаху на вбивство місцевого бізнесмена.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram