ГоловнаСуспільствоЖиття

Фанати "Волині" вимагають позбавити Тимощука звання почесного громадянина Луцька

Екс-капітан збірної України став тренером російського "Зеніту".

Фанати "Волині" вимагають позбавити Тимощука звання почесного громадянина Луцька
Фото: donbass.ua

Футбольні фанати луцької "Волині" вимагають позбавити екс-півзахисника збірної України Анатолія Тимощука звання "Почесний громадянин Луцька" після його рішення почати тренерську кар'єру в пітерському "Зеніті".

Відповідна петиція зареєстрована в Єдиній системі місцевих петицій.

"На сході України йде війна, Волинь чи не щотижня прощається з воїнами. Під час війни аморально вести будь-які відносини з ворогом - торговельні чи робочі.

Вихованець волинського футболу Анатолій Тимощук довгий час прославляв нашу країну в світі. Але його рішення працювати тренером в "Зеніті", власником якого є російська компанія "Газпром", викликало в місті обурення.

Ми наполягаємо на скасуванні рішення міськради про присвоєння Тимощуку звання "Почесного громадянина Луцька" і позбавлення його цього високого звання", - йдеться в петиції.

Станом на 25 березня петицію підписали 110 осіб з 300 необхідних.

Як повідомлялося, колишній півзахисник і екс-капітан збірної України Анатолій Тимощук став тренером російського ФК "Зеніт". Угода розрахована на 2 роки.

На клубному рівні Анатолій Тимощук виступав за "Волинь" і "Шахтар", а також за санкт-петербурзький "Зеніт", мюнхенську "Баварію" і казахський "Кайрат".

Виступи у збірній України 37-річний футболіст завершив після участі в Євро-2016. У складі збірної України півзахисник провів 144 матчі і забив 4 голи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram