ГоловнаСуспільствоЖиття

У Балаклії через вибухи на арсеналі пошкоджені більш ніж 20 будівель

Кількість постраждалих від вибухів на складах зі зброєю збільшилося до п'яти.

У Балаклії через вибухи на арсеналі пошкоджені більш ніж 20 будівель
Фото: mil.gov.ua

Як мінімум 23 об'єкти житлової та соціальної сфери пошкоджені в результаті вибухів на складі боєприпасів у Балаклії

Про це поінформувала голова Харківської держадміністрації Юлія Світлична під час брифінгу керівництва штабу з питань ліквідації наслідків подій в Балаклії, повідомляє Укрінформ.

"На сьогоднішній день ми нарахували вже 23 об'єкти з різним ступенем пошкодження. Об'єктів, безумовно, буде більше", - сказала Світлична.

Вона зазначила, що за попередньою домовленістю Кабмін виділить з Резервного фонду кошти для того, щоб покрити потреби місцевих жителів з фінансування пошкодженої інфраструктури.

Голова Харківської ОДА також зазначила, що паралельно з ревізією будівель фахівці займаються розмінуванням територій від снарядів.

"На сьогоднішній день повністю розміновані 4 з 9 селищ. Зараз у них поновлюється електро- і газопостачання", - сказала Світлична.

За інформацією заступника начальника управління охорони здоров'я Харківської обласної державної адміністрації Галини Сіроштан, кількість постраждалих від вибухів на складах зі зброєю збільшилося до п'яти, повідомляє Інтерфакс-Україна.

За її словами, станом на 16:00 постраждало 5 осіб, з них 3-є - в стаціонарі.

Раніше повідомлялося, що пожежу на складі ракетно-артилерійського озброєння в Балаклії Харківської області повністю ліквідовано. Найближчим часом почнеться інвентаризація боєприпасів для оцінки завданих збитків.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram