ГоловнаСуспільствоЖиття

В Балаклії ще трапляються поодинокі вибухи,- ДСНС

Газопостачання в місті відключено.

В Балаклії ще трапляються поодинокі вибухи,- ДСНС
Фото: EPA\UPG

Станом на 7 ранку 26 березня на технічній території арсеналу в м. Балаклія Харківської області спостерігаються поодинокі вибухи боєприпасів різної інтенсивності.

Протягом 25 березня пожеж на території м. Балаклія та прилеглих населених пунктів не зафіксовано, повідомляє Держслужба з надзвичайних ситуацій.

Відзначається, що газопостачання в місті Балаклія відключено.

По станції Балаклія 25 березня відновлено рух залізничного транспорту. Закрито повітряний простір на відстані 40 км від місця події.

Піротехнічні підрозділи ДСНС здійснюють очищення території м. Балаклія та Балаклійського району від вибухонебезпечних предметів і залишків боєприпасів.

Повністю очищено 5 секторів міста (2 сектора протягом 25 березня). Всього з початку робіт вилучено 820 вибухонебезпечних предметів.

Місцевими органами влади організовано одноразове гаряче харчування жителів селища Нафтовик. Крім цього здійснюється роздача продуктових наборів постраждалому населенню у двох стаціонарних пунктах видачі гуманітарної допомоги. Організовано роботу пересувного пункту роздачі адресної гуманітарної допомоги. Всього видано 900 продуктових наборів.

Нагадаємо, вночі 23 березня в місті Балаклія на території найбільшого в Україні військового складу Міноборони виникла пожежа з подальшою детонацією танкових і артилерійських снарядів 125 і 152 мм. За даними військової прокуратури, причиною пожежі стала диверсія - на склади скинули запальні пристрої за допомогою безпілотника.

В результаті НП загинула літня жінка, ще дві отримали поранення. З Балаклії та прилеглих сіл евакуювали 20 тисяч людей.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram