ГоловнаСуспільствоЖиття

Порошенко привітав бійців Нацгвардії з професійним святом

Національна гвардія України відзначає сьогодні день свого заснування.

Порошенко привітав бійців Нацгвардії з професійним святом
Фото: Сергей Нужненко

Президент України Петро Порошенко привітав бійців Нацгвардії з професійним святом. Свої привітання президент опублікував у Facebook.

"Спасибі воїнам-нацгвардійцям за вірність присязі, військовому і громадянському обов'язку, відданість Українському народові. Щиро вітаю вас зі святом!", - написав Порошенко.

"У всьому світі, у всіх військових підрозділах слово "гвардія" означає "кращі". Саме такими стали ви - ті, хто першими взяли на себе удар ворога на сході нашої держави. З незламними мужністю і жертовністю, ставши в проломі за Україну, ви показали іншим патріотам, як можна і треба любити Батьківщину. Вічна слава героям-нацгвардійцям, які віддали життя за нашу країну!", - передає слова секретаря РНБО Олександра Турчинова прес-служба.

"Сьогодні наші Збройні Сили, Національна гвардія - один з найкращих і найпотужніших військових підрозділів - головний чинник стримування агресії Путіна проти України. Українці можуть бути спокійними, коли їх і на фронті, і в тилу на бойовому чергуванні захищають такі герої, як ви! Сильна українська армія, сильна Національна гвардія, оснащені найсучаснішою зброєю, - це та сила, яка дійсно може зупинити ворога, це запорука миру і спокою у всій Європі", - сказав Турчинов.

Нагадаємо, День Нацгвардії, згідно з указом президента, відзначається щорічно 26 березня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram