ГоловнаСуспільствоЖиття

В Національній поліції вирішили створити Офіс реформ

Розкриття тяжких злочинів стане "лакмусовим папірцем" ефективності роботи поліції.

В Національній поліції вирішили створити Офіс реформ
Фото: npu.gov.ua

В Національній поліції створять Офіс реформ, у який увійдуть найдосвідченіші співробітники, представники МВС, громадськості та міжнародні партнери. Також планується істотно знизити некомплект в поліцейських підрозділах.

Про це на нараді керівників обласних підрозділів заявив глава Нацполіції Сергій Князєв, повідомляється на сайті НПУ.

За його словами, розкриття тяжких злочинів стане "лакмусовим папірцем" ефективності роботи поліції. Він також зазначив, що протягом цього року вже є значні зрушення в розкритті злочинів. Крім того, за його словами, вдалося зупинити зростання кількості злочинів на більшості напрямків.

"По тій роботі, яка почалася в регіонах, ми бачимо різке зниження реєстрації крадіжок автотранспорту. В деяких регіонах - удвічі. Місто Київ у січні-лютому не може "піднятися" вище 100 викрадень, а у великих регіонах ця кількість різко знизилася. Значить, ми на правильному шляху", - підкреслив Князєв.

Він також констатував, що в деяких регіонах некомплект поліції є просто критичним - понад чверть особового складу. Тому набір кандидатів на службу визначено одним із пріоритетних напрямків роботи Департаменту кадрового забезпечення Нацполіції.

"До кінця 2017 року планують укомплектувати від 10 до 15 тис. вакантних посад поліцейських", - зазначив Князєв.

Заступник міністра внутрішніх справ Сергій Яровий також зазначив, що підвищення кваліфікації особового складу Нацполіції теж є основним завданням.

"Все, що залежить від керівництва МВС і Нацполіції для поліпшення взаємодії, ми готові забезпечити. Цей процес для тих, хто прагне змінюватися та покращувати роботу. З тими, хто цього не хоче, ми будемо прощатися", - сказав він.

Нагадаємо, у 2017 році фінансування Нацполіції буде збільшено.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram