ГоловнаСуспільствоЖиття

Суд заарештував двох "тітушок", підозрюваних у перешкоджанні Євромайдану і вбивстві

ГПУ також отримала докази координації цими особами дій інших учасників злочинів.

Суд заарештував двох "тітушок", підозрюваних у перешкоджанні Євромайдану і вбивстві

Печерський районний суд Києва заарештував двох цивільних осіб (так званих "тітушок"), підозрюваних у скоєнні злочинів проти активістів Євромайдану в грудні 2013 року - лютому 2014 року.

Про це повідомляють на сайті Генпрокуратури.

Відзначають, що правоохоронці затримали двох осіб, яким повідомлено про підозру в перешкоджанні проведенню акцій протесту й участі в скоєнні в ніч з 18 на 19 лютого 2014 року групою осіб з хуліганських спонукань навмисного вбивства особи (ст. 340, ч. 2 ст. 115 КК України).

"Також отримано докази координації цими особами дій інших учасників злочинів та участі у фінансуванні ними таких дій", - ідеться в повідомленні.

Крім того, одному із затриманих інкримінують причетність до викрадення і тортур людини, скоєних 21 січня 2014 року в складі організації "Оплот" (ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 127, ч. 2 ст. 146 КК України).

Триває досудове розслідування.

Нагадаємо, 19 лютого 2014 року вночі в Києві було вбито журналіста газети "Вести" В'ячеслава Веремія - він помер у лікарні від вогнепального поранення в живіт. У грудні минулого року Апеляційний суд Києва відпустив з-під варти Юрія Крисіна, обвинуваченого в причетності до вбивства Веремія.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram