ГоловнаСуспільствоЖиття

Підозрюваний у видачі зброї "тітушкам" під час Майдану вийшов із СІЗО

Адвокат Заворотного запевняє, що той "нікуди не збирається втікати".

Підозрюваний у видачі зброї "тітушкам" під час Майдану вийшов із СІЗО
Ростислав Заворотный
Фото: tsn.ua

З Лук'янівського СІЗО Києва відпустили Ростислава Заворотного - одного з обвинувачених у справі про передачу зброї "тітушкам" під час Революції Гідності.

Про це повідомляє передає "5 канал".

"Сьогодні закінчується термін утримання його під вартою. Він нікуди не збирається втікати. Поїде додому, до сім'ї, а завтра вранці буде в суді", - запевняв у четвер, 27 квітня, адвокат обвинуваченого Сергій Войченко.

За версією слідства, Заворотний разом із трьома колишніми міліціонерами в ніч на 21 лютого 2014 року отримав зі складів МВС і передав понад 100 автоматів Калашникова і 50 тис. боєприпасів до них.

За три дні Шевченківський суд Києва так і не зміг розглянути питання про обрання йому подальшого запобіжного заходу, оскільки захисники Заворотного постійно клопотали про відведення суддів.

Цим, на думку звинувачення, вони спеціально затягували справу, щоб дати можливість своєму підзахисному вийти з-за ґрат.

На волі, крім адвокатів і рідних, Заворотного зустрічали активісти з Національного корпусу.

"Беркутівці", яких нещодавно випустили, клялися, божилися, плакали - тільки-но отримали шанс поїхати, одразу ним скористалися. Я думаю, він поїде в Росію і там отримає політичний притулок", - заявив один з представників Нацкорпусу Юрій.

Нагадаємо, в січні минулого року управління спецрозслідувань ГПУ направило у Святошинський районний суд м. Києва обвинувальний акт у кримінальному провадженні, в якому працівники УВС МВС, виконуючи незаконні накази колишнього міністра внутрішніх справ Захарченка й інших, забезпечили незаконне озброєння співробітників міліції і "тітушок". Одним з підозрюваних у справі є Заворотний, який брав зброю у міліції і видавав її своїм спільникам.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram