ГоловнаСуспільствоВійна

Під Красногорівкою загинув боєць АТО, чотирьох поранено

Бойовики 53 рази обстріляли позиції ЗСУ.

Під Красногорівкою загинув боєць АТО, чотирьох поранено
Фото: Макс Левин

За добу бойовики 53 рази обстріляли позиції українських військових у зоні проведення антитерористичної операції на Донбасі.

Про це повідомляє прес-центр АТО у Фейсбуці.

На Приморському напрямку з мінометів калібру 120 мм і 82 мм, озброєння БМП і гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї терористи обстрілювали позиції морських піхотинців у районі Водяного. З 82-міліметрових мінометів, озброєння БМП і гранатометів різних систем били по опорних пунктах поблизу Мар'їнки, з мінометів калібру 120 мм, озброєння БМП, гранатометів, кулеметів великих калібрів і стрілецької зброї - по позиціях поблизу Гнутового. Захисників Широкиного обстрілювали з озброєння БТР, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї, а в районі Новотроїцького застосовували гранатомети різних систем і стрілецьку зброю. У районі населених пунктів Павлопіль і Красногорівка бойовики вели вогонь з гранатометів і кулеметів великих калібрів, а по опорних пунктах поблизу Новоселівки Другої - зі стрілецької зброї. Поблизу Павлополя і Мар'їнки діяли ворожі снайпери.

За попередньою інформацією, в результаті обстрілу опорного пункту підрозділу однієї з механізованих бригад неподалік Красногорівки, загинув військовослужбовець ЗСУ, ще четверо отримали поранення.

Противник вів вогонь з боку Старомихайлівки, що розташована на тимчасово непідконтрольній території.

На Донецькому напрямку, в районі Авдіївки, бойовики застосовували артилерію калібру 122 мм, міномети калібру 120 мм і 82 мм, гранатомети різних систем і великокаліберні кулемети. По опорних пунктах поблизу Миронівського вели вогонь з мінометів калібру 82 мм, озброєння БМП, гранатометів і кулеметів великих калібрів. По захисниках Зайцевого і Кам'янки били з 82-міліметрових мінометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї, а біля Верхньоторецького застосовували озброєння БМП і кулемети великих калібрів. У районі Пісків бойовики вели вогонь з протитанкових гранатометів.

На Луганському напрямку з мінометів калібру 120 мм, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї терористи обстрілювали Кримське. По опорних пунктах поблизу Катеринівки вели вогонь з 82-міліметрових мінометів і гранатометів. Захисників Станиці Луганської і Сизого обстрілювали з гранатометів, а захисників Валуйського - зі стрілецької зброї.

"В окремих випадках, коли виникала безпосередня загроза життю і здоров'ю військовослужбовців, командири приймали рішення про адекватне відкриття вогню", - відзначають у штабі.

Нагадаємо, в четвер штаб АТО зафіксував 19 обстрілів з боку бойовиків. У результаті один військовослужбовець отримав поранення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram