ГоловнаСуспільствоВійна

Луценко: російська агресія - юридично доведений факт

"Встановлено, що ключовим фактором проблем України і українців є Росія".

Луценко: російська агресія - юридично доведений факт
Фото: Макс Требухов

Генеральний прокурор Юрій Луценко заявив, що російська агресія проти України на сьогодні вже є юридично доведеним фактом і є головною причиною втрати Криму і південної частини Донбасу.

Про це він сказав на засіданні комітету Верховної Ради з питань нацбезпеки і оборони в п'ятницю, доповідаючи про результати розслідування фактів російської агресії на сході України.

"Висновок експертів: єдиним причинно-наслідковим фактом втрати територіальної цілісності України, окупації частини території, загибель тисяч військовослужбовців і мирних жителів є агресія Російської Федерації. Ми не повинні займатися самоїдством, армія за часів війни повинна довіряти своїм командувачам. Але це не означає, що в них є повна індульгенція", - заявив Луценко.

"На цей момент чітко встановлено, що ключовим фактором проблем України і українців є Росія і Москва. Це вже не просто заява, це юридично доведений факт", - підсумував він.

За його словами, це висновки трьох десятків експертів, які несуть кримінальну відповідальність за свої слова.

Нагадаємо, висновки експертів також підтверджують державну зраду вищого керівництва України, руйнування армії, невиконання наказів і дезертирство, помилки військового керівництва.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram