ГоловнаСуспільствоВійна

Міноборони РФ пояснило масове вручення медалей навчаннями і Олімпіадою в Сочі

Росія звинуватила Bellingcat в пропаганді.

Міноборони РФ пояснило масове вручення медалей навчаннями і Олімпіадою в Сочі
Фото: mil.ru

Міністерство оборони Росії спростувало припущення Bellingcat про зв'язок масових нагороджень у російській армії з її участю в конфлікті на Донбасі.

Як говориться в заяві МО РФ, зростання числа нагороджень у російській армії в 2014-2016 роках пов'язано з активізацією військових навчань в ці роки та Олімпіадою в Сочі.

"Відносне збільшення кількості нагороджених військовослужбовців у 2014-2016 роках обумовлено, насправді, зростанням інтенсивності раптових перевірок боєготовності військ і інших заходів бойової підготовки в армії і на флоті. Крім того, значна кількість наших військовослужбовців була заохочена за підсумками виконання заходів забезпечення безпеки (несення бойового чергування) XXII Олімпійських зимових ігор у Сочі, а також проведення контртерористичних операцій в Північно-Кавказькому регіоні", - заявили в російському Міноборони.

Російські військові розцінюють публікацію Bellingcat як "підготовлений західними колегами антиросійський пропагандистський матеріал".

Нагадаємо, британський портал Bellingcat на підставі відкритих даних виявив, що в період 2014-2015 років Росія різко збільшила кількість вручених бойових медалей у порівнянні з попередніми роками. За цей час було видано не менш як 10 тисяч медалей "За бойові заслуги", "За відвагу", медалей Суворова і Жукова.

Дослідники зауважують, що кількість вручених медалей росла після активних бойових дій в Україні (серпневе вторгнення, бої за Донецький аеропорт і Дебальцеве), а потім знижувалася, але все одно не припинялася.

На думку дослідників, це явний доказ того, що російські військові брали участь у війні на Донбасі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram