ГоловнаСуспільствоВійна

Голови МЗС ЄС обговорять Мінські домовленості на неформальній зустрічі в Словаччині

Міністри закордонних справ Німеччини і Франції поінформують своїх колег про ситуацію на Донбасі.

Голови МЗС ЄС обговорять Мінські домовленості на неформальній зустрічі в Словаччині
Фото: EPA/UPG

Міністри закордонних справ країн Європейського Союзу обговорять способи реалізації Мінських домовленостей на неформальній зустрічі в столиці Словаччини Братиславі 2-3 вересня.

Про це йдеться в заяві верховного представника ЄС Федеріки Могеріні.

Голови МЗС Німеччини та Франції, за її словами, поінформують своїх колег про ситуацію на Донбасі, після чого відбудеться дискусія про те, що Євросоюз може зробити для реалізації цих домовленостей.

"Ми також обговоримо з міністрами пропозиції про те, яким чином Європейський Союз може посприяти повному виконанню Мінських домовленостей", - сказала Федеріка Могеріні.

Нагадаємо, міністри закордонних справ Німеччини, Польщі та Франції наполягають на деескалації конфлікту на Донбасі. При цьому голова МЗС Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр вважає, що серйозного прогресу у виконанні Мінських угод поки немає.

11 серпня МЗС Росії заявило про відмову від участі в переговорах у "нормандському форматі" (Німеччина, Росія, Франція, Україна). Це сталося після того, як російська ФСБ затримала в Криму декількох українців і звинуватила їх у підготовці диверсій за наказом Головного управління розвідки Міноборони України.

23 серпня прес-служба Кремля повідомила про те, що Путін, Меркель і Олланд проведуть зустріч з приводу України на саміті G20 ("Великої двадцятки"), який пройде 4-5 вересня. Однак через кілька днів у Росії повідомили, що тристороння зустріч не відбудеться, натомість Путін зустрінеться з Меркель і Олланд окремо. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram