ГоловнаСвіт

ЄС може очолити відновлення Донбасу, - Федеріка Могеріні

Євросоюз повністю підтримує Мінський процес і "Нормандський формат".

ЄС може очолити відновлення Донбасу, - Федеріка Могеріні
Федерика Могерини
Фото: EPA

Європейський Союз може очолити зусилля з відновлення зруйнованих бойовими діями регіонів України після повної імплементації Мінських домовленостей.

Про це високий представник Євросоюзу із зовнішніх справ та політики безпеки Федеріка Могеріні заявила за результатами першого дня неформального засідання Ради ЄС із закордонних справ у Братиславі, повідомляє Укрінформ.

"Ми обговорили можливість для Європейського Союзу відігравати провідну роль у реконструкції країни, особливо деяких конкретних регіонів, після повної імплементації Мінська", - наголосила Федеріка Могеріні.

За її словами, ЄС також готовий надати в короткостроковій перспективі фінансову і технічну допомогу для поліпшення умов життя населення регіону, особливо в сфері енергетики, а також в розмінуванні регіону.

Серед інших ініціатив, які обговорили голови МЗС, вона назвала допомогу в проведенні місцевих виборів у деяких районах Донецької і Луганської областей, коли для цього будуть створені умови, визначені ОБСЄ, включаючи введення поліцейської місії від цієї організації.

Високий представник ЄС позитивно оцінила нинішнє дотримання режиму припинення вогню на сході України, висловивши сподівання, що така ситуація матиме продовження.

Вона зауважила, що ЄС повністю підтримує Мінський процес і "Нормандський формат".

Нагадаємо, міністри закордонних справ Німеччини, Польщі та Франції наполягають на ескалації конфлікту на Донбасі. При цьому голова МЗС Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр вважає, що серйозного прогресу у виконанні Мінських угод поки що немає.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram