ГоловнаСвіт

Влада Узбекистану заявила про "критичний" стан президента Карімова

"Минулої доби у стані нашого Президента відбулося різке погіршення".

Влада Узбекистану заявила про "критичний" стан президента Карімова
Ислам Каримов
Фото: www.ozodlik.org

Уряд Узбекистану заявив про "критичний" стан президента Іслама Карімова.

"Як повідомляли, голова нашої держави Іслам Абдуганійович Карімов був госпіталізований минулої суботи після перенесеного інсульту. Дорогі співвітчизники, з великим тягарем на серці повідомляємо вас, що за минулу добу в стані нашого Президента відбулося різке погіршення і, на думку лікарів, воно оцінюється як критичне", - йдеться в короткій замітці на сайті кабінету міністрів Республіки Узбекистан.

Фото: fergananews.com

Нагадаємо, 28 серпня з'явилася інформація про госпіталізацію узбецького президента у зв'язку з інсультом. Через деякий час уряд Узбекистану визнав, що Іслам Карімов перебуває на стаціонарному лікуванні, а наступного дня інформацію про інсульт підтвердила молодша дочка президента Лола Карімова-Тілляєва.

Наступного дня низка ЗМІ з посиланням на джерела повідомили про смерть Карімова, проте офіційних підтверджень цієї інформації поки що немає, як і офіційних спростувань. При цьому 1 вересня з'явилася непідтверджена інформація, що в Самарканді, де народився Іслам Карімов, йдуть приготування до його похорону.

Згідно зі звичаями ісламу, правовірного мусульманина слід ховати в день смерті до заходу сонця.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram