ГоловнаСвіт

У Румунії назвали дату парламентських виборів

Румунський уряд пообіцяв спростити процедуру голосування для румунів, які проживають за кордоном.

У Румунії назвали дату парламентських виборів

Уряд Румунії оголосив, що в країні 11 грудня проведуть парламентські вибори, і пообіцяв спростити процедуру голосування для румунів, які проживають за кордоном.

Про це повідомляє Euractiv.

Прем'єр-міністр Румунії Дачіан Чолош, який очолює технократичний уряд, повідомив, що уряд дозволить виборцям проголосувати в електронній формі або поштою і збільшить кількість виборчих дільниць за кордоном.

Під час президентських виборів 2014 року громадянам Румунії доводилося годинами чекати, щоб проголосувати, як у Румунії, так і за кордоном, і в багатьох випадках безуспішно.

Тисячі румунів, які проживають у Великобританії, Франції, Німеччини, Австрії, Іспанії, Італії і навіть у США, не змогли проголосувати через погану організацію. Згодом багато хто протестував біля посольств і консульств Румунії та вимагали продовження часу для голосування, але їхні прохання відхилили.

Найскладніша ситуація сталася в Парижі, де поліції довелося втрутитися після того, як майже 2000 осіб увірвалися в посольство Румунії, вимагаючи права проголосувати.

Нагадаємо, в липні Україна і Румунія підписали угоду про підключення ГТС на кордоні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram