ГоловнаСвіт

Учні елітного британського коледжу зустрілися з Путіним у Кремлі (оновлено)

У Кремлі відмовилися коментувати візит британських школярів.

Президент РФ Володимир Путін провів у Кремлі зустріч з учнями Ітонського коледжу - однієї з елітних приватних шкіл для хлопчиків у Великобританії.

Про це пише The Guardian.

Згідно з цією інформацією, з Путіним минулого тижня зустрілися 11 учнів Ітонського коледжу. Російський лідер спілкувався з британськими школярами дві години і обговорив з ними світові проблеми.

Один зі школяр Девід Вей написав на своїй сторінці у Facebook (на момент написання новини запис недоступний), що для підготовки зустрічі з президентом РФ йому знадобилося 10 місяців, понад тисяча електронних листів і тисяча текстових повідомлень. "Друзі, ми справді справили на Путіна велике враження, а він відповів нам, продемонструвавши своє людське обличчя", - написав він.

На фотографії у Facebоok Вея видно, що за круглим столом з Путіним сидять десять молодих людей у костюмах. Знімок на сторінці учня Ітонського коледжу було опубліковано 28 серпня.

The Guardian змогла знайти Facebook-сторінку ще одного учасника поїздки - Трентона Брікена. Він також опублікував фотографію з російським президентом (дата публікації - 26 серпня).

Ітонський коледж в офіційній заяві зазначив, що поїздка була особистою ініціативою учнів, навчальний заклад не причетний до неї. У Кремлі від коментарів відмовилися.

Видання також звернуло увагу на опублікований на сайті RT сюжет, у якому кореспондент телеканалу спілкується з учнями з Ітонського коледжу.

The Guardian припускає, що поїздка в Кремль учнів Ітонського коледжу могла бути організована за сприяння отця Тихона (Шевкунова), якого називають особистим духівником російського президента.

Оновлено: Прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков підтвердив, що голова держави провів зустріч з учнями Ітонського коледжу, а сприяв її організації єпископ Тихон (Шевкунов), повідомляє "Интерфакс".

За словами Пєскова, зустріч з учнями відбулася трохи більше ніж тиждень тому і тривала близько години. Він також зазначив, що поїздка була приватною.

"Перед ними якийсь час тому виступав отець Тихон, і вони вийшли на нього з проханням посприяти їхньому спілкуванню з президентом Путіним. Прохання отець Тихон передав в адміністрацію, і таке спілкування було забезпечено", - розповів він.

Зустріч, зазначив Пєсков, мала непублічний характер, оскільки на ній було абсолютно вільне спілкування, без порядку денного. Він також зазначив, що президенту РФ зустріч була цікавою.

При цьому Пєсков не зміг відповісти на питання, чи є отець Тихон особистим духівником президента, але зазначив, що він знайомий з Путіним і бере участь у багатьох проектах, які курирує його адміністрація.

Ітонський коледж - приватна британська школа для хлопчиків, яка розташована за 30 кілометрів від Лондона. Вартість навчання на рік становить 37 тис. фунтів (майже $50 тис.). У коледжі навчалися 19 прем'єр-міністрів Великобританії, серед яких і Девід Кемерон, який нещодавно пішов у відставку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram