ГоловнаСуспільствоПодії

РФ екстрадувала в Україну підозрюваного в убивстві біатлоністки Демиденко

Підозрюваного затримано, і він перебуває в СІЗО.

РФ екстрадувала в Україну підозрюваного в убивстві біатлоністки Демиденко
Фото: su.npu.gov.ua

Росія екстрадувала в Україну підозрюваного в убивстві відомої української біатлоністки Олени Демиденко.

Про це повідомляють на сайті Головного управління Нацполіції в Сумській області.

Як повідомляли, у вбивстві дівчини підозрюють її співмешканця, який у день її загибелі виїхав з країни.

"Раніше чоловік уже відбував покарання за скоєння вбивства і крадіжки. Тому він був оголошений в міжнародний розшук по лінії Інтерполу. Через деякий час поліцейські встановили, що він дійсно перебуває на території іншої країни, де скоїв крадіжку і вже відбуває покарання. Працівники поліції підготували процесуальні документи на його екстрадицію. На підставі міжнародних договорів і Мінської конвенції днями він був етапований в Україну", - зазначено в повідомленні.

На цей момент підозрюваний перебуває в слідчому ізоляторі Глухівського відділу поліції. Йому оголошено про підозру у вчиненні вбивства.

Найближчим часом кримінальне провадження з обвинувальним актом скерують до суду для прийняття законного рішення. Чоловікові загрожує до 15 років позбавлення волі або довічне ув'язнення.

Олена Демиденко
Фото: Прес-служба поліції
Олена Демиденко

Нагадаємо, Демиденко вбили в ніч на 18 червня 2013 року на порозі власного будинку в Глухові. 26 серпня 2013 року в Москві затримали 28-літнього українця, підозрюваного в убивстві Демиденко. Російська поліція затримала його за крадіжку, однак з'ясувалося, що чоловік перебуває в міждержавному розшуку.

Демиденко була майстром спорту з біатлону, екс-тренером Глухівської дитячо-юнацької спортивної школи та дворазовим призером Чемпіонату світу з літнього біатлону.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram