ГоловнаСуспільствоВійна

Контактна група закликала продовжити режим припинення вогню на Донбасі

Контактна група закликала дотримуватися режиму припинення вогню на Донбасі

Контактна група закликала продовжити режим припинення вогню на Донбасі
Фото: EPA/UPG

Тристороння контактна група з питань врегулювання ситуації на сході України завершила екстрену відеоконференцію за участю представників ОРДЛО.

Про це повідомила прес-секретар Леоніда Кучми, який представляє Україну на переговорах, Дарія Оліфер у Фейсбуці.

"Під час скайп-конференції керівник наглядової місії ОБСЄ, координатор від ОБСЄ в робочій підгрупі з безпеки Ертугрул Апакан, а також офіцери з СЦКК доповіли про ситуацію на Донбасі. За підсумками їхніх звітів можна констатувати, що, починаючи з півночі 31 серпня 2016 року і станом на 15:00 1 вересня 2016 року, на всій лінії зіткнення режим припинення вогню в основному дотримується", - зазначила Оліфер.

Контактна група дійшла згоди про необхідність продовження режиму тиші та закликала сторони дотримуватися цього режиму й надалі. Сторони також визнали необхідність продовжити докладати зусиль для того, щоб режим припинення вогню набув стійкого характеру.

Однак, за словами Оліфер, як і раніше, найбільш дошкульним залишається питання звільнення заручників.

"Незважаючи на труднощі, ми продовжуємо робити все можливе заради того, щоб люди повернулися додому", - запевнила вона.

Нагадаємо, 8-9 вересня спецпредставник ОБСЄ по Україні Мартін Сайдік здійснить робочу поїздку в Москву, де проведе зустріч із міністром закордонних справ Росії Сергієм Лавровим. Також запланована зустріч із представником РФ у Контактній групі з питань Донбасу - Борисом Гризловим.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram