ГоловнаСуспільствоВійна

Бойовики 6 разів відкривали неприцільний вогонь по позиціях сил АТО

На передових позиціях сепаратистів зауважено російських журналістів.

Бойовики 6 разів відкривали неприцільний вогонь по позиціях сил АТО
Фото: Макс Левин

З півночі і до 10:00 у зоні проведення антитерористичної операції на Донбасі зберігався режим "тиші", але згодом штаб АТО зафіксував неприцільну стрілянину з великокаліберного кулемета в напрямку селища Луганське Донецької області.

Про це повідомляє прес-центр АТО у Фейсбуці.

Усього з півночі до 18:00 терористи шість разів відкривали вогонь по позиціях військових.

З 12:00 почала надходити інформація про застосування станкових протитанкових гранатометів по Троїцькому і Невельському. Позиції захисників Авдіївки обстріляли з автоматичних станкових гранатометів і стрілецької зброї.

За оперативною інформацією штабу, на передових позиціях бойовиків перебували журналісти російських телевізійних каналів для можливої фіксації "порушення режиму тиші українською стороною".

"ЗСУ на провокації не відповідають, вогонь у відповідь не відкривають і виконують наказ президента - верховного головнокомандувача ЗСУ і неухильно дотримуються Мінських домовленостей", - підкреслюють у штабі АТО.

З нагоди Дня знань військовослужбовці української армії привітали школярів по всій Україні і в зоні АТО. Наприклад, в одній зі шкіл міста Краматорськ військові провели "уроки мужності".

Нагадаємо, що на засіданні мінської контактної групи було досягнуто домовленості про припинення вогню з півночі 31 серпня 2016 року у зв'язку з початком нового навчального року. Однак у зв'язку з тим, що перемир'я не відбулося (31 вересня зафіксували 25 обстрілів), українська сторона ініціювала термінову скайп-конференцію на 1 вересня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram