ГоловнаСуспільствоОсвіта

В Україні сьогодні за парти сіли 400 тисяч першокласників

Кореспондент LB.ua побував на лінійці в 314-й київській школі.

В Україні 1 вересня перший дзвінок пролунав майже для 400 тисяч першокласників. Таке число раніше назвала міністр освіти і науки Лілія Гриневич на прес-конференції.

Кореспондент LB.ua побував на святковій лінійці в київській спеціалізованій школі №314 на Позняках.

Свої вітання з нагоди свята Першого вересня батькам і учням cкерували перші особи держави.

"Це свято урочисте та хвилююче для всіх дітей та дорослих, адже воно символізує нові починання та прагнення до змін.

Особливим є сьогоднішній день для першокласників, перед якими відкриває двері у дивовижний світ знань оновлена українська школа. Знаковим він буде і для тих юнаків та дівчат, які розпочнуть своє навчання у професійно-технічних і вищих навчальних закладах. Вірю, що цей рік буде наповнений незабутніми враженнями, а ваші здібності та наполеглива праця стануть запорукою успіхів і звершень", - заявив у своєму поздоровленні президент Петро Порошенко

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман і собі подякував за працю вчителям, вихователям, викладачам, науковцям, які присвятили свою діяльність розвитку української освіти.

Міністр освіти Лілія Гриневич 1 вересня відвідала опорну школу в селі Вороньків під Києвом. Цей навчальний заклад отримав 390 тисяч гривень на оновлення матеріальної бази, за які були закуплені три мультимедійні дошки, чотири документ-камери (пристрій для передачі документів в електронній формі, наприклад, для виведення його на мультимедійну дошку), три проектори, чотири телевізори, сім ноутбуків.

"Я впевнена, що школа повинна стати і бути дружньою до дитини. І саме тому ми оновили програми для учнів початкової школи і будемо працювати над наступними рівнями шкільної освіти. Наші діти повинні бути сучасними і отримати потрібну для них освіту", - зазначила міністр освіти і науки в школі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram