ГоловнаСвіт

США пояснили причину розширення санкцій проти Росії

Так США продемонстрували свою солідарність з ЄС.

США пояснили причину розширення санкцій проти Росії
Джон Кирби
Фото: EPA/UPG

США ухвалили рішення розширити санкції проти Росії, щоб запобігти можливості оминути їх і нагадати про незаконність дій Москви.

Про це заявив речник Державного департаменту США Джон Кірбі, повідомляє Укрінформ.

"США визначили кілька фізичних і юридичних осіб з метою збереження цілісності чинних санкцій, накладених на Росію. Ці дії спрямовані на перевірку можливості їхнього обходу, посилення дієвості та надання додаткової інформації для допомоги приватному сектору в дотриманні обмежувальних заходів", - сказав Кірбі.

Він додав, що так США продемонстрували свою солідарність з ЄС і нагадали Росії про необхідність виконувати Мінські угоди і неприпустимість порушувати міжнародне законодавство.

"Це також продемонструвало зобов'язання США пов'язувати санкції проти Росії з повним виконанням Мінських угод і припиненням окупації Криму, а також солідарність з рішенням ЄС продовжити дію секторальних санкцій до 31 січня 2017 року», - зазначив представник Держдепу.

Нагадаємо, 31 серпня Кабінет Міністрів України продовжив термін дії персональних санкцій у відповідь на агресію Росії в Україні і розширив список осіб, проти яких діють санкції.

Посли Євросоюзу готуються наступного тижня прийняти рішення про продовження візових обмежень і заморожування рахунків проти 146 осіб і 37 компаній, які, за даними ЄС, відповідальні за порушення територіальної цілісності України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram