ГоловнаСвіт

Похорон Карімова пройде в Самарканді 3 вересня, - ЗМІ

Про смерть голови Узбекистану досі не оголошено офіційно.

Похорон Карімова пройде в Самарканді 3 вересня, - ЗМІ

На батьківщині першого президента незалежного Узбекистану Іслама Карімова, в Самарканді, тривають приготування до його похорону, який відбудеться в суботу, 3 вересня.

Про це повідомляє ИА Фергана.

Фотографії, зроблені кореспондентами агентства в четвер, 1 вересня, свідчать про те, що поховають узбецького лідера на Самаркандському кладовищі, що примикає до знаменитої архітектурної й історичної пам'ятки Шахі Зінда, де спочивають два брати і матір Іслама Карімова.

Про смерть очільника Узбекистану досі не оголошено офіційно. За даними агентства, це буде зроблено в п'ятницю. А в суботу, 3 вересня, тіло 78-річного незмінного президента Узбекистану поховають.

"На момент публікації цієї статті урядовий літак з тілом Іслама Карімова вилетів із Ташкента в Самарканд", - зазначає агентство.

Раніше, близько 20:00 за московським часом, у групі "Здоров'я Карімова" у фейсбуці з'явилися фотографії того, як у Самарканді готуються до якихось урочистостей чи жалоби - метуть вулиці і сквери, а також запис адміністратора групи про те, що "апарат штучного кровообігу вимкнули сьогодні", а незабаром у рідному місті колишнього президента пройде похорон Іслама Карімова.

Пізніше в групі з'явилася інформація про смерть Карімова.

27 серпня Іслам Карімов пережив крововилив у мозок і був госпіталізований. В узбецькій опозиції заявили, що голова держави знепритомнів під час банкету, на якому він "почав надміру споживати горілку й інші спиртні напої".

Увечері 29 серпня з'явилася інформація про смерть президента Узбекистану. Однак офіційного підтвердження вона так і не отримала.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram