ГоловнаСуспільствоВійна

Штаб АТО нарахував 61 обстріл у неділю

Ворог активізував аеророзвідку.

Штаб АТО нарахував 61 обстріл у неділю
Фото: Макс Левин

Російські окупаційні війська продовжують вести вогонь по позиціях сил АТО, в тому числі із забороненої Мінськими угодами важкої артилерії. У неділю, 7 серпня, ворог 61 раз обстріляв позиції ЗСУ.

Як повідомляє штаб АТО, 32 обстріли зафіксовано на Маріупольському напрямку. 45 снарядів ворожої артилерії 122-го калібру накрили позиції військових у Павлополі. Мар'їнка, Красногорівка, Лопаскіне, Водяне і Новотроїцьке зазнали мінометного і гранатометного вогню. По Широкиному і Старогнатівці противник вів вогонь із кулеметів великого калібру. Ворожу бронетехніку було задіяно в Широкиному, Старогнатівці і Мар'їнці. Тричі було зафіксовано снайперську активність поблизу Мар'їнки і Гнутового.

Українські війська успішно відбили напад ворожої ДРГ, яка вчора після півночі атакувала вогневі позиції опорних пунктів захисників Старогнатівки. Втрат серед військових немає.

На Донецькому напрямку російські окупаційні війська випустили по Луганському та Майорську два десятки снарядів з важкої артилерії 122-го калібру. На ділянці Красногорівка-Авдіївка ворог неодноразово відкривав вогонь по позиціях військових з мінометів різного калібру, зафіксовано приліт близько півсотні мін. У Світлодарську, Луганському та Троїцькому противник застосував гранатомети. У районі Красногорівки і Луганського ворог використовував БМП.

У Луганській області ворог відкривав вогонь з гранатометів по позиціях сил АТО в Лопаскіному. По опорних пунктах у районі Жовтого і Попасної противник вів в основному неприцільний вогонь.

По всій лінії фронту істотно збільшилася кількість польотів безпілотних літальних апаратів. За останню добу зафіксовано шість випадків ведення противником аеророзвідки.

Нагадаємо, в суботу під час бойових дій на Донбасі загинули троє військових, ще четверо отримали поранення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram