ГоловнаСуспільствоПодії

Злодії знеструмили Арабатську стрілку

З трансформатора на підстанції Щасливцеве злили 100 літрів олії

Злодії знеструмили Арабатську стрілку
Фото: khoda.gov.ua

У ніч на суботу на підстанції Щасливцеве (Генічеський район) злодії злили 100 літрів олії з двох баків олійного вимикача, в результаті чого сталося відключення електроенергії в трансформаторі на 10 тис. кВА.

Як повідомляється на сайті Херсонської ОДА, це призвело відключення світла на всій Арабатській стрілці. Вранці вдалося відновити електропостачання у Генічеській Гірці і Стрілковому, але Щасливцеве залишалося без світла.

Голова району Олександр Воробйов не виключає, що злодії діяли з метою нашкодити курортному сезону в Херсонській області. "Це умисне пошкодження трансформатора, і я вважаю, що цей злочин скоєно або з метою наживи, або тому, що комусь дуже погано, коли в Генічеському районі все добре і успішно триває курортний сезон", - вважає він.

Воробйов також вважає, що "Херсонобленерго" не контролює ситуацію на підстанціях, якщо злодії можуть зливати олію з трансформаторів.

Нагадаємо, минулого місяця в Дніпрі сталася пожежа на складі з дерев'яними піддонами на Байкальській вулиці, розташованому під лінією електропередачі, унаслідок чого було знеструмлено шість тисяч споживачів міста.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram