ГоловнаСуспільствоПодії

Влада спростувала втечу ув'язнених у Коцюбинському (оновлено)

Одного з засуджених побили, що викликало бунт

Влада спростувала втечу ув'язнених у Коцюбинському (оновлено)
Фото: http://slavyanoserbsk.com

У Коцюбинській колонії-поселенні під Києвом ввечері 20 липня стався бунт. З'явилася інформація, що частина в'язнів втекла.

За даними dtp.kiev.ua, втекли 50 осіб.

У прес-службі Нацполіції Київської області 112.ua повідомили, що в колонії-поселенні в Коцюбинському між охороною й ув'язненими стався конфлікт, який наразі залагоджено. Повідомлялося, що на перевірку не з'явилися троє ув'язнених.

Однак вранці 21 липня на сайті Державної пенітенціарної служби з'явилося повідомлення про те, що з колонії ніхто не тікав.

Зазначається, що близько 20:00 в середу засуджених, які повернулися в колонію з робіт, оглянули згідно з інструкціями.

"Співробітникові установи здалося, що один із засуджених перебував під дією наркотичних речовин. До останнього застосували фізичну силу, що викликало обурення основної маси засуджених. Вони зібралися біля чергової частини і висловили невдоволення шляхом розбиття вікон. На місце події прибули співробітники обласного управління та апарату ДПтС України, завдяки яким вдалося припинити масову непокору засуджених", - сказано в повідомленні.

Із засудженими провели роз'яснювальну роботу, перевірили, чи присутні вони на своїх місцях, дали команду "Відбій".

"Усі особи, які відбувають покарання в Ірпінському виправному центрі (№132), перебувають на місці! Втечі засуджених не допущено", - стверджується в повідомленні.

Лікарі прибули у кареті швидкої допомоги, надали допомогу побитому засудженому на місці і вирішили його не ушпиталювати.

Ірпінський виправний центр №132 - це установа мінімального рівня безпеки для утримання чоловіків, засуджених до обмеження волі. Наразі в установі утримується 175 осіб.

Нагадаємо, рік тому у Хмельницькій області під час етапування втекли шестеро ув'язнених, поранивши при цьому двох конвоїрів і заволодівши табельною зброєю.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram