ГоловнаСуспільствоЖиття

У Києві Вічний вогонь накрили величезним портретом Путіна, поліція шукає правопорушників

Правоохоронці шукають осіб, причетних до хуліганських дій

У Києві Вічний вогонь накрили величезним портретом Путіна, поліція шукає правопорушників
Фото: Facebook/Maksim Donotdrinkbeer

У київському парку Слави пройшла акція "Гієна вогненна". Учасники накрили вічний вогонь біля могили Невідомого солдата п'ятиметровим плакатом із зображенням президента РФ Володимира Путіна. Фотографії та відео опублікував в Facebook Maksim Donotdrinkbeer.

Як пише користувач, інсталяція символізує путінську пропаганду на кістках десятків мільйонів жертв. За словами учасника, Путін "немов пекельний змій вивергає інфернальне полум'я з пащі на своїх ватних адептів".

Перформанс викликав неоднозначну реакцію в соцмережах. Деякі користувачі побачили в акції неповагу до братської могили воїнів Другої світової.

Фото: Facebook/Maksim Donotdrinkbeer

Прес-служба ГУ Національної поліції в Києві, своєю чергою, повідомляє, що подію зареєстровано в журналі єдиного обліку заяв і повідомлень Печерського управління поліції. Правоохоронці шукають осіб, причетних до хуліганських дій.

"Сьогодні о 06:30 до чергової частини Печерського управління поліції надійшло повідомлення про те, що в Парку Вічної Слави на Вічний Вогонь невідомі поклали плакат. На місці події правоохоронці встановили, що група осіб підійшла до меморіалу і розгорнула плакат на Вічний Вогонь. Після цього зловмисники втекли. Відомості про цей факт внесено в Журнал єдиного обліку заяв і повідомлень Печерського управління поліції. Поліцейські опитали чоловіка, який став очевидцем події, і ретельно вивчають відеозапис події, який поширили в мережі інтернет. Зусилля правоохоронців спрямовані на встановлення та притягнення до відповідальності осіб, причетних до цього правопорушення", - йдеться в повідомленні прес-служби.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram